Τοιουτοτρόπως γίνεται εύκολα αντιληπτή η χρησιμότητα και αναγκαιότητα όχι μόνον του προσφερόμενου ΠΜΣ, αλλά και όλων των σε παγκόσμιο επίπεδο προσφερόμενων προγραμμάτων σχετικών με την επιστήμη του Νερού («Υδρολογία») και με την Διαχείριση Υδάτινων Πόρων. Είναι αναγκαίο και στην χώρα μας αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο οι εμπλεκόμενοι σε Τεχνοκρατικό, Πολιτικό και Κοινωνικό επίπεδο με θέματα νερού να προσλαμβάνουν την μέγιστη δυνατή εκπαίδευση με ότι πιο καινοτόμο υπάρχει στον χώρο. Μόνον με αυτόν τον τρόπο μπορεί στην συστοιχία προσφορά-ζήτηση νερού το πρώτο μέλος να «αυξάνεται» έστω και προσωρινά, επειδή θα βελτιώνονται οι μέθοδοι διαχείρισής νερού, απόληψής και αποταμίευσής του. Η ανωτέρω βελτίωση θα οφείλεται κυρίως στην επαρκή γνώση που έχουν οι ανωτέρω εμπλεκόμενοι, όπως βέβαια και στην πρόοδο της σχετικής με αυτό το αντικείμενο, τεχνολογίας.
Επιπρόσθετα, το Πρόγραμμα αυτό θα προσφερθεί με την υποστήριξη της Εδρας UNESCO Con-E-Ect που έχει απονεμηθεί και φιλοξενείται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, καθώς και την υποστήριξη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Ο μεγάλος αυτός Διεθνής Οργανισμός σε συνεργασία με τον ΟΗΕ έχει εκπονήσει τον χάρτη των στόχων αειφόρας ανάπτυξης της Γης «Sustainable Development Goals», Agenda 2030, όπου κυρίαρχο λόγο σαυτόν διαδραματίζει όπως αναμενόταν το νερό, είτε ως προστατευόμενο αγαθό, είτε ως μέσο ανάπτυξης, είτε ως πόρος συνδεδεμένος με την διαβίωση και υγεία του ανθρώπου. Η UNESCO πρώτη από όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς προσδιόρισε και προσέγγισε «ολιστικά» το νερό κάτι που ενέπνευσε και του δημιουργούς του ΠΜΣ αυτού. Συνεπώς, όλες οι βέλτιστες πρακτικές, τεχνικές οδηγίες και κώδικες, οι οποίοι αναπτύσσονται από τον ΟΗΕ και την UNESCO και αφορούν το νερό, μέσα από την Έδρα Con-E-Ect και το Επιστημονικό της Προσωπικό το οποίο κατά ένα μεγάλο μέρος του συμμετέχει και ως Διδακτικό προσωπικό στο υπό ίδρυση ΠΜΣ, θα διαχέονται ως γνώση, πληροφορία και εφαρμοστέα πρακτική προς τους φοιτητές του ΠΜΣ, κάτι το οποίο θα είναι καινοφανές για ΠΜΣ σχετιζόμενο με τους Υδάτινους Πόρους στη χώρα μας και όχι μόνον. Φιλοδοξία είναι να προσφερθεί το ΠΜΣ αυτό από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στην Αγγλική γλώσσα, απευθυνόμενο σε φοιτητές ξένων χωρών.
Πιστεύουμε ότι οι γνώσεις αυτές θα βοηθήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό Έλληνες και ξένους πτυχιούχους ΑΕΙ στην ολοκληρωμένη τους προσέγγιση, αντίληψη και κατανόηση του πολυτιμότερου αγαθού του πλανήτη μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καριέρα της, την οικονομία, την υγεία, την καλύτερη ανθρώπινη διαβίωση.